dijous, 23 de juny del 2016

Sant Tomàs: acord de consens per al futur

Comunicat de la Coordinadora de Famílies de Sant Tomàs

Vic, 23 de juny de 2016

SANT TOMÀS: ACORD DE CONSENS PER AL FUTUR

La Coordinadora de Famílies de Sant Tomàs vol manifestar la seva satisfacció davant de l’acord de consens aconseguit dins de l’entitat. Un acord favorable a mantenir l’Associació i a la constitució d’una nova Fundació, que integrarà els serveis educatius, assistencials, transversals i la protecció del patrimoni. Una Fundació on les famílies podrem decidir, on hi estarem representades i els seus membres elegits per l’Associació Sant Tomàs. Una Fundació creada amb consens, que comptarà amb uns estatuts i normes de govern redactats els propers quatre mesos per una comissió paritària.

Volem destacar que, en la reunió del dilluns dia 20 de juny, la Junta Directiva de Sant Tomàs va votar per unanimitat fer aquesta proposta conjuntament amb la Coordinadora de Famílies de Sant Tomàs. Una proposta que, en l’Assemblea del dimecres 22 de juny, ha estat àmpliament ratificada pels socis.(1)


La Coordinadora de Famílies de Sant Tomàs vol agrair també a tothom que ha fet possible que haguem arribat a aquest acord: als familiars, als membres de la societat civil, als representants polítics i institucionals, a les prop de 1900 persones que ens han donat suport amb la seva adhesió al manifest de la Coordinadora, als mitjans de comunicació... A tots ells moltes gràcies, ja sabíem, i ara encara ho tenim més clar, que Sant Tomàs és una entitat valorada i estimada que quan és necessari rep suports molt amplis.

No negarem que les negociacions han estat difícils, però Sant Tomàs ha passat per davant de tot, tant dels qui la volien transformar en una Fundació, com dels qui defensàvem el manteniment de l’Associació. L’acord de consens final recull els avantatges de les dues propostes que hi havia sobre la taula. Per això, a partir d’ara, comptem treballar plegats per enfortir encara més Sant Tomàs i millorar, si és possible, la seva organització i serveis.

La Coordinadora de Famílies de Sant Tomàs valorem l’acord assolit com la millor opció possible de futur per l’entitat perquè, en definitiva, és també la millor opció de futur possible per als nostres fills i filles (també de familiars tutoritzats) amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament.



(1) Resultat de la votació: Opció 1 (411 vots), Opció 2 (46 vots) Opció 3 (3 vots) i 1 vot en blanc i 9 vots acreditats que no van ser emesos.

Assemblea de l'Associació Sant Tomàs, 22 de juny de 2016
Assemblea de socis de l'Associació Sant Tomàs del 22 de juny de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada