dilluns, 24 de desembre del 2018

Què cal fer amb el Monestir de Sant Tomàs?

En una reunió de la Coordinadora de Famílies de Sant Tomàs es van aportar idees sobre quina utilitat es pot donar a l’edifici del Monestir de Sant Tomàs, després de la seva rehabilitació, finalitzada fa uns mesos. En la reunió es va debatre com podem utilitzar en el futur el Monestir, tenint en compte les necessitats actuals de l'entitat.


Les diferents propostes que es van recollir són les següents:

  • Fer-ne un casal de colònies obert a qualsevol institució.
  • Obrir-hi un centre de “respir” obert 24h/365 dies de l’any.
  • Fer-hi una residència geriàtrica /centre d’envelliment: que sigui inclusiva per fer-la sostenible, que sigui una llar per quan faltin els pares i podria incloure pisos tutelats.
  • Fer un centre esportiu adaptat en algun terreny de la finca.
  • Agrupar a la finca serveis comuns de diferents serveis.
  • Dedicar-lo a la restauració i hostaleria, servit per personal usuari de l’Associació.
  • En cas de no fer-hi res, la possibilitat de vendre l'edifici per tenir recursos es va planejar com a última opció, no desitjant haver d'arribar a aquesta situació.
Va sorgir el dubte de si el Montestir és un edifici protegit. Abans de tirar endavant qualsevol proposta, caldria saber què s’hi pot fer.

Per el finançament de qualsevol actuació, es va proposar d'organitar una gran campanya de mecenatge, a l’estil de la campanya que hi va haver per comprar la finca de Sant Tomàs.

Fes el teu comentari si vols fer aportacions al debat sobre què fer amb el Monestir.

1 comentari:

  1. Com que l’edifici del Monestir de Sant Tomàs és molt gran, jo crec que de mica en mica s’hi poden fer moltes de les coses proposades. Entre elles no són incompatibles. Proposo de fer un pla director, que analitzi la viabilitat de les diferents propostes. S’hauria de començar per implementar aquelles que tinguem més necessitat.

    El que no voldria és que per falta de propostes o per necessitats econòmiques de l’Associació ens veiéssim abocats a vendre el Monestir. Segurament no el vendríem a bon preu. Però ens sembla que no ens podem deixar perdre aquest patrimoni de l’Associació Sant Tomàs, perquè és la nostra història, és l’ADN de la nostra entitat.

    ResponElimina