dijous, 18 de maig del 2017

Per molts anys Sant Tomàs!

Ens felicitem tots pel 50è Aniversari de Sant Tomàs. Una associació que va néixer formalment el 6 de desembre de 1966. El dia que el Govern Civil de Barcelona va aprovar els primers estatuts de l’entitat, que amb la nomenclatura discriminatòria i tronada de l’època portava un nom que ara fa molt mal d’ulls, el de: Agrupación de Padres de Niños y Adolescentes Subnormales de Vich y Comarca. 
Ara fa 50 anys, els primers impulsors de l’associació van ser les sis famílies següents: els Codinachs, Laromaine, Freixer, Casany, Tió i Homs. Eren uns temps molt difícils, tot estava per fer, no hi havia cap servei per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Van ser sis famílies emprenedores, sis famílies que, tot i la seva modèstia, no podem deixar d'admirar i felicitar.


Anys després, gràcies als primers impulsors i als qui els van seguir, tenim uns bons serveis pel nostres familiars amb discapacitat. Des de la Coordinadora de Famílies de Sant Tomàs pensem que encara queda molt camí per recórrer. Hem avançat des d'aquells temps inicials, però continuem treballant per millorar la qualitat de vida dels nostres familiars, mantenint l'ànima amb què va néixer Sant Tomàs. 

Felicitem els organitzadors, col·laboradors i voluntaris de tots els actes que es van realitzant per commemorar el 50è Aniversari. Al final, amb la participació dels serveis, s'ha aconseguit un bon programa d'actes, perquè combina les activitats més internes amb altres d'obertes a la ciutadania en general. Amb actes com els de la plaça Major de Vic, del diumenge 28 de maig, es fan més visibles les persones amb discapacitat intel·lectual, fet que contribueix a la seva inclusió social.

És hora de celebracions, per molts més anys Sant Tomàs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada