dijous, 4 de maig del 2017

Retallades als Serveis de Sant Tomàs

Ens els darrers anys hi ha hagut retallades a tots els nivells. Unes retallades que ens han afectat de ple a les famílies que tenim persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament. Ens han retallat per tots cantons, ens han disminuït les magres prestacions econòmiques que rebem i, encara més preocupant que això, a conseqüència de les retallades ha quedat afectada la qualitat d’alguns dels serveis que rebem.

La direcció de Sant Tomàs també ha fet retallades, les ha fet en alguns serveis amb el personal que fa atenció directa a persones usuàries, cosa que inevitablement ha afectat notablement la qualitat d’alguns serveis. Ens preguntem si, en una entitat que ha crescut enormement en els càrrecs directius i de gestió, a l’hora de buscar l’estalvi de costos no és millor de fer-ho d’una altra manera, per així no empitjorar les condicions de treball i perdre qualitat en els serveis.

Els serveis residencials i d’habitatge de Sant Tomàs són dels que més greument s’han vist afectats per les retallades. S’han reduït les hores dels professionals que fan atenció directa, la qual cosa comporta que les persones residents quedin més desateses que abans. S’han retallat coses com les sortides llargues de cap de setmana, si abans se’n feien una o dos per mes, ara amb prou feines se’n fa una per semestre.

Una clara pèrdua en la qualitat dels serveis pels nostres familiars residents. Uns professionals d’atenció directa que no poden treballar en bones condicions. No ens semblen bé les retallades que, a costa d’empitjorar les condicions de treball dels professionals, degraden la prestació dels serveis de Sant Tomàs per als nostres familiars.


1 comentari:

  1. Benvolguts,

    Lamentem molt la visió que expresseu sobre la gestió en diferents serveis de l’entitat, ja que no correspon a la realitat. A Sant Tomàs sempre s’han fet les coses pensant en tot moment en les persones a qui atenem. Estem compromesos amb la qualitat dels nostres serveis i amb les condicions de treball dels nostres professionals. Ja sabeu que estem a la vostra disposició per parlar personalment del que faci falta. I per aclarir els temes concrets a què us referiu també us podeu posar en contacte amb la direcció de l’Àrea Residencial i d’Habitatge o bé, si ho preferiu, amb els membres de la Junta representants de les famílies del Servei d’Habitatge o del Centre Riudeperes.

    Atentament,

    La direcció de Sant Tomàs

    ResponElimina